Про це повідомляє LB.ua.

Уламки балкону впали на тротуар і могли б травмувати когось із перехожих.

«Обвал стався напередодні ввечері, обвалився балкон 5-го поверху на балкон 2-го поверху. На щастя, з людей ніхто не постраждав. На тротуарі є невелика огорожа, навколо великого будинку її немає. Як зазначили мешканці сусіднього будинку, у цьому аварійному будинку досі проживають люди на 2-му поверсі, незважаючи на його стан. На будинку висить інформація про дозвіл на проведення ремонтних робіт від 8 грудня 2016 року, однак поки жодних результатів цих робіт не видно. Будинок є національною архітектурною пам'яткою, його було побудовано в 1913 році, він охороняється державою, а його пошкодження карається законом», – повідомив коресподент «112 Україна».

У минулому році в листопаді були проведені незначні роботи по консервації будівлі, на що, за словами заступника голови КМДА Анни Старостенко, пішло 418 тис. грн.

Повідомляється, що до 15 грудня мають бути завершені реставраційні, консерваційні та ремонтні роботи за умовами тендеру, який оголошений на суму 4,8 млн грн. У будівлі необхідно відремонтувати дах, демонтувати балкони, дерев'яні балкові перекриття і перегородки, а також посилити дверні та віконні прорізи.

У садибі, де ріс український художник Олександр Мурашко, планують відкрити музей, галерею, або художню школу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ