[media=95001,95004,95007,95010,95014,95018,95023,95031,95036,95040] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

За словами заступника головного інженера ЛКП «Львівводоканал» Володимира Васильченка, ймовірною причиною утворення провалля стали сильні дощі. «Поки що ми не можемо назвати остаточну причину такого сильного провалля. Але, на перший погляд, імовірною причиною обвалу бруківки стали зливи, які підмили ґрунт під пішохідною частиною вулиці Вірменської й утворили яму глибиною близько 2-х метрів», – пояснив Володимир Васильченко.

Заступник головного інженера також зазначив, що цією вулицею на глибині 6 метрів пролягає гілка каналізаційного колектора розміром 40 на 60 см, яку вже обстежили працівники «Львівводоканалу».

«Цією вулицею пролягає старий колектор, який прокладали ще на початку ХХ століття. Наші працівники вже обстежили його на придатність з боку Театральної та Краківської, і можу вас запевнити, що жодних проблем з колектором не виявлено», – підкреслив фахівець.

Васильченко додав, що працівники підприємства розпочнуть ліквідацію ями завтра. Тоді ж вони визначать остаточну причину її утворення. «Щоб ніхто не постраждав і не впав у яму, сьогодні ми її огородимо дерев’яним парканом, а завтра зранку працівники візьмуться до роботи», –  сказав заступник головного інженера.

Як писав «Вголос», торік на проспекті Свободи у Львові провалився шматок тротуару.

ІА "Вголос": НОВИНИ