Сьогодні під Львівською міською радою «євробляхарі» розпочали безстрокову акцію, метою якої є змусити Верховну Раду відкликати законопроекти № 8487 і № 8488, що стосуються розмитнення автомобілів.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповів Юрій Карпа, учасник громадської організації «Автоєвросила Львів».

«Ми хочемо достукатися до нашої влади від усієї громади, від простих людей, котрі просто не можуть прийняти закони про розмитнення, бо вони є некоректними з боку уряду. Ця акція — не за якісь конкретні інтереси, це крик душі народу. Вважаю, що нам повинні піти назустріч і накласти вето на два закони», — заявив Карпа.

Також львів’янин повідомив, що автомобілісти не розуміють, чому не можуть їздити на іноземних номерах, якщо ціни на утримання транспортного засобу такі ж, як за кордоном.

«Ще одна наша мета — домогтися зниження цін на пальне та газ. Якщо ми платимо стільки ж, скільки й у Європі, то чому не можемо дозволити собі їздити на європейських машинах?!», — зазначив Карпа.

Крім того, учасник акції додав, якщо влада не почує протестувальників, вони почнуть знищувати свої автомобілі.

«Будемо самі спалювати машини, щоб у нас їх не забрали, почнемо бунтувати. Тому думаю, що владі буде менш боляче накласти вето на закони та переглянути ставлення до простих людей», — заявив учасник акції протесту.

Нагадаємо, що законопроект № 8487 стосується розмитнення автівок, а № 8488 — вносить зміни до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Як писав «Вголос», акції протесту власників авто на єврономерах відбуваються по всій країні.

Трасу «Київ-Чоп» перекрили у кількох місцях.

Під Верховну Раду мітингарі привезли згорілий Range Rover лідера “Авто Євро Сили” Олега Ярошевича.

А в ніч на 20 листопада кордоні з Білоруссю власники машин із литовськими номерами заблокували прикордонний перехід “Нова Гута-Нові Яриловичі”. Тільки через дві години учасники протесту стали пропускати машини з білоруськими номерами.

ІА "Вголос": НОВИНИ