Туреччина, Польща і Румунія підтримують вступ України і Грузії в Організації Північноатлантичного договору, що сприятиме зміцненню безпеки в Чорноморському регіоні, основи якої підриває своїми діями Росія. Про це заявили міністри закордонних справ цих трьох країн в Анкарі, повідомляє ТСН.

«З точки зору безпеки наші країни у Чорноморському регіоні, такі країни, як Грузія й Україна, мають приєднатися до НАТО. Ми також відзначаємо, що ми жодним чином не визнаємо анексію Криму», — заявив на спільній прес-конференції міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, своєю чергою, підкреслив важливість територіальної цілісності України та Грузії, і заявив, що дії РФ в Чорному морі загрожують безпеці всієї Європи. «Росія є загрозою для європейської безпеки, особливо за свою діяльність у Чорноморському регіоні, тому ми підтримуємо військову присутність НАТО в цьому регіоні», — сказав він.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу запевнив у підтримці України на шляху до НАТО. «Ми особливо прагнемо допомагати країнам у цьому регіоні. Україна — одна з цих країн. Ми також прихильники того, що Грузія повинна бути долучена до НАТО якомога швидше», — заявив він.

Також міністри наголосили на необхідності координації зусиль у справі боротьби з тероризмом, злагодженості дій та ефективної підготовки до саміту НАТО в Великої Британії наприкінці цього року.

Як повідомляв «Вголос», членство України в НАТО значно підвищить дієвість воєнної розвідки.

ІА "Вголос": НОВИНИ