[media=163619,163620,163621,163622,163623,163624,163625] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

В урочистому відкритті участь взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, керівники цеху, працівники й місцеві жителі.

Олег Синютка підкреслив важливість таких закладів. «Це перший молокозавод за останні роки, збудований на Львівщині. Такими маленькими кроками ми розбудовуємо агропромисловий комплекс», - розповів про позитивні зміни голова ЛОДА Олег Синютка. Опісля того поспілкувався з працівниками, оглянув комплекс і наголосив, що для мешканців села це прекрасна можливість мати додатковий дохід - здавати молоко на виробництво.

За словами керівників цеху, сири, які будуть вироблятися тут, матимуть високу калорійність, тобто велику поживну цінність. Місцевий сировар має італійську освіту - саме його досвід стане основою для подальшої роботи.

Молокопереробний цех - це відновлення традиції, адже сто років тому Турківські сироварні нічим не поступалися швейцарським. Відкриття комплексу - це додаткові місця для селян і символічна данина пам’яті водночас.

ІА "Вголос": НОВИНИ