Про це Омелян повідомив у Facebook.

Щодо Тунісу Омелян наголосив, що впродовж доби всі українські туристи повернуться додому.

«Щодо подальшого: раз вільний ринок не працює — запроваджуємо ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю», — повідомив він.

Омелян зазначив, що Мінінфраструктури, МЗС та Мінекономрозвитку домовилися провести 3 липня спільну розширену нараду з туроператорами і авіакомпаніями.

«Мінекономрозвитку перегляне і скасує ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання», — підкреслив Омелян.

Він також повідомив, що Державна авіаційна служба посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, технічного стану і стану салону літаків. 

«Вважаю недопустим, якщо люди заплатили кошти за відпочинок, а натомість отримують зіпсутий настрій і згаяний час в очікуванні «дива», — пояснив міністр.

29 червня стало відомо, що з аеропорту Монастір у Тунісі до Харкова вже другу добу не можуть вилетіти близько 300 українських туристів.

Пасажири стверджують, що авіакомпанія і туроператор не виконують своїх зобов’язань щодо повернення українців додому. Йдеться про авіакомпанію Bravo Airways і туроператора Oasis Travel.

ІА "Вголос": НОВИНИ