Традиційного концерту з нагоди Нового року у польській столиці не буде. Урочисте дійство, що зазвичай відбувається за участю зірок у Варшаві, скасували.

Причиною цьому стала пандемія коронавірусу COVID-19 у світі та стрімке поширення інфекції у Польщі. Останнім часом там фіксують помітне збільшення кількості хворих. Про скасування святкового дійства пише 24 канал з посиланням на Onet.

«Через епідеміологічну ситуацію в цьому році міське святкування Нового року не відбудеться. Цю подію буде скасовано. Здоров’я мешканців найважливіше», – повідомила речниця мерії Варшави Кароліна Галецька.

Зауважимо, що святковий концерт з нагоди Нового року відбувається у Варшаві щороку. Захід відбувається на Банківській площі за участю польських та світових зірок.

У Польщі різко почала збільшуватися кількість хворих на COVID-19. Хоч по загальній кількості хворих Україна й випереджає західну сусідку, але добовий приріст хворих за 18 жовтня свідчить про серйозну ситуацію у Польщі. Так, за минулу добу у Польщі виявили 7 482 нових інфікованих, а в Україні – всього 4 766.

Загалом за останніми даними 183 248 осіб інфікувалися COVID-19, з яких 3614 померли та 94 014 подолали недугу.

ІА "Вголос": НОВИНИ