Gazeta Wyborcza пише, що карти були розфарбовані в польські національні кольори і містили «східні креси».

Попри те, відповідальний за маркетинг аеропорту Герберт Войцеховський заявив, що ці плакати присвячені відновленню незалежності Польщі після 123 років поневолення та мають «освітній елемент». Посадовець запевняє, що 1918-го кордони РП охоплювали сучасні території Литви, Білорусі і України, і цей факт не підлягає обговоренню.

Також ЗМІ вказу: ще учора, 20 листопада, плакати з мапою Польщі ще висіли в залах аеропорту, проте вже сьогодні віце-спікер Сенату Богдан Борусевич обійшов зали і повідомив, що їх зняли.

Нагадаємо, у 99-у річницю незалежності Польщі тамтешні шовіністи зібралися на багатотисячний марш і взяли зі собою плакати «Пам’ятаємо про Львів і Вільнюс!».

Нагадаємо, що під час круглого столу на тему: «Волинський експеримент Генрика Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період» у Рівному віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур заявив, що у 1918 році Української держави не було, а Львів – це польське місто.

Також Міністр закордонних справ Польщі, відомий скандальними закидами в бік України, заявив, що українці мусять зробити вибір: будувати ідентичність на Українській повстанській армії або на нових героях – Небесній сотні чи загиблих на Донбасі військових.

До всього, очільник МЗС РП спровокував гучний скандал, відмовившись відвідати музей «Тюрма на Лонцького» через позицію його директора. А по тому в інтерв'ю польським ЗМІ заявив, що Київ використовує Варшаву.

Врешті, і Президент РП Анджей Дуда закликав гаранта Петра Порошенка вигнати з української політики націоналістів.

ІА "Вголос": НОВИНИ