У Ватикані цього року різдвяна шопка буде трохи іншою, ніж зазвичай. Відходячи від традиційних неаполітанських і мальтійських фігур, які встановлювали останнім часом, скульптори хочуть зобразити сцену народження Ісуса цілком із піску.

Про це повідомляє «Католицький оглядач».

Уже 17 листопада четверо митців почали роботу на площі св. Петра і планують використати для виготовлення шопки 700 тонн піску. Вони прагнуть спорудити в центрі Риму найбільшу піщану шопку за всі часи християнства.

Четверо скульпторів, котрі працюватимуть над тим, щоб перетворити гори піску на звичні фігури у шопці, приїхали з Нідерландів, Чехії, Росії та США.

Перша фаза конструкції починається з побудови великої піщаної піраміди, потім почнуть втрамбовувати пісок по боках. За кілька днів навколо піску споруджуватимуть захисну споруду. Фаза ліплення скульптур почнеться 21 листопада і триватиме аж до першого тижня грудня.

Урочисте відкриття шопки заплановане на 7 грудня, коли у Ватикані відбудеться урочисте запалення вогнів на ялинці на площі св. Петра.

Нагадаємо, що традицію встановлювати на площі св. Петра ялинку започаткував Папа Іван Павло ІІ 1982-го. Цього року ялинка для Ватикану приїде з лісу Кансільйо у північній частині Італії.

ІА "Вголос": НОВИНИ