Розрив між консерваторами і лейбористами там був настільки малий, що знадобилося кілька перерахунків, пише DW.  У підсумку консерватори, із відривом у 20 голосів, здобули перемогу в Кенсінгтоні, який і став останнім округом, де були підраховані голоси. Однак, якщо порівнювати, перевага консерваторів в цьому окрузі на минулих парламентських виборах становила 7000 голосів.
Отож, згідно з офіційними результатами дострокових парламентських виборів у Великобританії консерватори отримали 318 місць в Палаті громад, а лейбористи – 262.
 


                   Остаточні результати виборів у Великобританії 
 

Як і прогнозувалось, жодна з партій не отримала абсолютної більшості і змушена буде створювати коаліцію з іншими політсилами.
Лідерка Консервативної партії, чинна прем'єрка Тереза Мей заявила, що не збирається покидати пост глави британського уряду і планує вступити в союз з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії, щоб отримати 328 мандатів у новому парламенті.
 

До слова, створення коаліцій у британському парламенті є великою рідкістю і це може стати лише другим випадком в історії від початку закінчення Другої світової війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ