У четвер, 6 грудня, Верховна Рада України розгляне законопроект щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією.

Про це пише УНН.

У пояснювальній записці до відповідного законопроекту мовиться, що систематична агресія Росії спричинила істотні порушення більшості статей Договору, про що Україна неодноразово інформувала російську сторону. Однак реакції з боку Москви та припинення порушень не відбулося.

Водночас, як повідомляє УНІАН, український парламент також має намір розглянути законопроекту про ратифікацію угоди між Україною та Нідерландами щодо подовження до 1 серпня терміну дії угоди між країнами про Міжнародну місію захисту розслідування причин катастрофи літака рейсу МН-17.

Крім цього, розглядатимуть питання про внесення змін до угоди між Литвою, Польщею й Україною щодо створення спільної військової частини.

Також сьогодні ВР розглядатиме блок питань нацбезпеки й оборони, серед яких, зокрема, законопроект про прилеглу зону України та протимінну діяльність.

Серед питань, які пропонують включити до порядку денного та ухвалити рішення щодо них, — законопроект про адвокатуру й адвокатську діяльність, а також проект закону, що стосується захисту інформаційного простору.

ІА "Вголос": НОВИНИ