Про це інформує власкор «Вголосу».

Проект постанови був внесений 8 червня народними депутатами, членами Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Луцького міського голови Романюка М.Я. та відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15, статей 68, 69 Закону України «Про місцеві вибори» Верховна Рада України постановляє:

1. Призначити позачергові вибори Луцького міського голови Волинської області
на неділю 24 вересня 2017 року.

2. Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Луцького міського голови.

3. Кабінету Міністрів України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів Луцького міського голови за рахунок коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

4. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Зазначимо, що після смерті міського голови Луцька Миколи Романюка 3 лютого місто стало ареною боротьби за владу між клановими групами.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ