Про це сьогодні, 29 травня, під час апаратної наради розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент «Вголосу».

«Мені почали розказувати про жахіття, які творяться стосовно переоформлення субсидій. Мені кажуть про страшенні черги, багато нікому не потрібні довідки, відсутність інформації для людей і т.д, - зазначив він. - Я думаю, що такі речі можуть мати системну річ».

Директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк на це зазначила: «У нас 459 тисяч осіб мали субсидії. 30-50% - це, напевно, люди, які змушені  ще раз звернутися, аби переоформити субсидії».

За її словами, мешканцям Львова надсилали смс-повідомлення щодо інформації про субсидії. Проте у львів’ян все ж залишилося багато питань. Відтак у місті планують у відділах соцзахисту без черги обслуговувати принаймні мешканців з дітьми, пенсіонерів та осіб з інвалідністю.

Як писав «Вголос», з травня в Україні набули чинності нові правила призначення житлової субсидії. Відтак одній категорії мешканців, які отримують субсидію, потрібно по-новому написати заяви та декларацію на її отримання, інші її втратять, декому її призначать автоматично.

ІА "Вголос": НОВИНИ