У Львівській області на території відпочинкового комплексу важку травмувався неповнолітній хлопець.

14-річний школяр невдало стрибнув у басейн. Про це інформує Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Лікарі ушпиталили постраждалого в Міську дитячу клінічну лікарню Львова. Під час огляду медики діагностували в хлопця спинальну травму.

Невдалий стрибок у воду також призвів до спинального шоку та черепно-мозкової травми.  ЗМІ пишуть, що трагедія сталася в селі Лагодів, що у Бродівській громаді. Постраждав підліток із Рівненської області.

Травму хлопця вважають надзвичайно небезпечною. Вона виникає унаслідок удару головою об дно водойми. Уражено спинний мозок та шийні хребці. Якщо пошкоджується спинний мозок, то можуть відмовити тазові органи та спричинити параліч тіла.

Під час неправильного пірнання ушкодження зазнають 4, 5 і 6 хребці, які є найбільш рухливими. Коли вони ламаються, гострі уламки можуть пошкодити спинний мозок.

При пошкодженні спинного мозку настає параліч рук та ніг, втрачаються всі види чутливості, зупиняється дихання. Після такої травми постраждалий не в змозі випірнути та самостійно вибратися на берег.

Одразу після травми розвивається так званий спинальний шок. Внаслідок травм відбуваються глибокі динамічні зміни в нервових клітинах і складних структурах спинного мозку: тимчасове пригнічення всіх функцій нервових клітин, втрата провідності нервових волокон, припинення рефлекторної діяльності спинного мозку. Глибина і тривалість шоку залежать від тяжкості травми.

Як писав «Вголос», у Львівській області мікроавтобус збив інвалідний візок зі школяркою.

ІА "Вголос": НОВИНИ