Акція почалася близько 18:00 за місцевим часом з мітингу на площі Свободи, який переріс в ходу центральними вулицями Єревана, передає «meduza.io».

Після цього активісти повернулися на площу Свободи і оголосили про початок цілодобового мітингу. У центр міста стягнуті сили спецназу, передає «Кавказький вузол».

Під час мітингу було затримано двоє активістів. Незабаром їх звільнили.
Під час ходи опозиціонери попрямували до офісу правлячої Республіканської партії Вірменії, але їх зупинила поліція.
Після того, як поліцейські спробували прибрати з вулиці машину з гучномовцями, між ними та активістами сталося зіткнення. Надалі сторони домовилися, що машина поїде на площу Свободи.

За словами організаторів мітингу, активісти будуть цілодобово перебувати на площі і «позмінно ночувати», передає News.am. Раніше мерія Єревана заборонила встановлювати на площі Свободи намети, аргументувавши це ризиком пошкодити міський пам'ятник, повідомляє «Радіо Азатутюн».

Наприкінці листопада активісти Фронту громадського порятунку «Нова Вірменія» оголосили про початок з 1 грудня акцій протесту, метою яких буде відсторонення чинної влади до проведення призначеного на 6 грудня референдуму про конституційні реформи.

Фронт громадського порятунку «Нова Вірменія» був створений в жовтні. До його складу увійшли представники партій «Спадщина» і «Демократична батьківщина», рухів «Сторіччя без режиму» і «Вставай, Вірменія!» та інших об'єднань.

На референдум, який повинен пройти в Вірменії 6 грудня винесені питання про конституційну реформу. Реформа передбачає перехід з президентської на парламентську форму правління. Депутатів планується обирати на п'ять років, причому їх кількість пропонується знизити з 131 до 101, частина місць виділена представникам нацменшин. Парламент, згідно з проектом, буде пропонувати кандидата на роль прем'єр-міністра і разом з представниками органів місцевого самоврядування обирати президента. Передбачається, що президента обиратимуть на сім років, причому займати цей пост можна буде лише один раз.

ІА "Вголос": НОВИНИ