У центрі столиці Вірменії Єревані на площі Республіки відбувається акція протесту проти уряду Ніколи Пашиняна, організована «Рухом за порятунок Вітчизни».

Про це інформує  Радіо Азатутюн.

Мітингувальники вимагають відставки прем'єра, адже незадоволені підсумками війни у Нагірному Карабасі, де Вірменія зазнала великих людських і територіальних втрат. Також вони переконані, що теперішня влада не може впоратися з наслідками війни.

«Рух за порятунок Вітчизни», до якого належать 16 опозиційних партій, оголосив загальнонаціональний страйк у Вірменії і назвав 22 грудня вирішальним днем у боротьбі проти чинної влади.

Протестувальники погрожують влаштовувати щоденні акції непокори, поки Пашинян не покине пост прем'єра країни. Також вони пропонують замінити його на тимчасового очільника уряду. Ним хочуть зробити Вазгена Манукяна, який був прем'єр-міністром і міністром оборони Вірменії на початку 1990-х. Через рік після його призначення опозиціонери планують провести позачергові парламентські вибори, в яких не братиме участь Манукян зі своєю партією.

Сам Нікол Пашинян назвав цю акцію «бунтом колишніх еліт», які втратили владу внаслідок революції 2018 року і тепер намагаються здобути реванш. Він запевнив, що останнє слово скаже народ.

Читайте більше новин за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ