Про це повідомляє білоруське видання Transportal.by.

За словами водія вантажівки Андрія, увечері 29 березня 15-річного слона на кличку Маркіз завантажили з одного угорського містечка, щоб везти в Білорусь. Водія попередили про те, що Маркіз звик жити в стаді і для нього це перший досвід, дещо стресовий. Крім того, на думку водія, ще на поведінку слона міг вплинути той факт, що його розлучили зі слонихою.

«На території України огидні дороги, постійні вибоїни, тому доводилося їхати особливо уважно. Нерви і так на межі. Вперше віз слона, ніяких точних приписів не було: коли годувати, скільки поїти та інше. Під'їжджаючи до українського кордону, я почув специфічний звук, відчуття було, що слон намагається вибратися з контейнера. Мабуть, йому терпець урвався: один у невеликому приміщенні, ями на дорогах, які дратують і його, і мене. Сьогодні близько п'ятої години ранку я зупинився, щоб оглянути фуру перед кордоном», – розповів водій.

Обійшовши вантажівку, Андрій почув гуркіт, а далі, як у фільмі: водія збив з ніг удар від дверцят – слон вирішив часу не гаяти і вибратися з обридлого ув'язнення.

«Єдине, що я пам'ятаю, – це відведені назад вуха Маркіза і хобот, яким він постійно розмахував. Я ні про що не міг думати, крім як після удару вдати мертвого, щоб не злити слона ще більше. На щастя, зі мною провели передрейсовий інструктаж, як поводитися, щоб не злити слона», – розповів водій.

Слон обнюхав тіло Андрія і пішов у бік лісу.

Андрій вирішив поїхати до прикордонної зони, сподіваючись, що там йому допоможуть. Прикордонники доволі довго слухали розповідь водія. Спочатку вони довго не могли йому повірити, потім повідомили, що Андрію необхідно написати заяву, щоб цю подію розглянули відповідні органи.

Як повідомив оперативний черговий прикордонної служби, «було вжито заходів з виявлення тварини, проте ми можемо запевнити, що слон не перетинав український кордон».

ІА "Вголос": НОВИНИ