Про це йде мова у заяві прес-служби Волинського окружного адміністративного суду.

«23 лютого 2018 року в приміщення Волинського окружного адміністративного суду о 14 год 26 хв. ввірвались невідомі особи в кількості 15-20 чоловіків, одягнутих в цивільне без будь-яких розпізнавальних знаків. Не пред'являючи службових посвідчень та будь-яких інших документів, проникли в кабінет голови суду та інші службові кабінети, при цьому в деяких кабінетах вибивали двері, які на той момент були зачинені. У бік працівників суду з боку правоохоронців висловлювались погрози, вчинювався моральний тиск.

Утримуючи працівників апарату суду на їх службових місцях, проникли в кабінет голови суду без відома та дозволу останнього, за його відсутності та відсутності інших працівників апарату суду. У подальшому було вибито двері (запасний вихід) в приміщення, суміжне з кабінетом голови суду та санвузлом. При цьому вказані особи в кабінеті голови суду перебували чималий час без присутності будь-кого з працівників суду. Ці особи неодноразово заходили та виходили з службового кабінету голови суду, чинили опір працівнику суду, яка намагалась потрапити до приміщення», – скаржаться у суді.

Також у заяві прес-служби Волинського адмінсуду повідомляють, що при проведенні обшуку посадовими особами прокуратури вилучено документи, комп'ютерна техніка та жорсткий диск із записами камер відеоспостереження, розміщених в приміщенні суду.

«Вказане вище дає підстави вважати дії співробітників прокуратури по проведенню обшуку в приміщенні Волинського окружного адміністративного суду  протиправними та такими, що спрямовані на втручання в процес здійснення правосуддя суддями шляхом вчинення на них тиску. Вбачається намір вплинути на об'єктивність прийняття судом рішень по окремих справах, які перебувають на розгляді в суді».

Зазначимо, що 23 лютого Волинська прокуратура повідомила про викриття адвоката, який у змові з рідним братом  – одним із керівників Волинського окружного адміністративного суду, одержав неправомірну вигоду в сумі 3600 доларів США за позитивне вирішення адміністративного позову.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ