Про це у коментарі інформаційному агентству Волинські новини повідомила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.

За її словами, в управлінні скликають спеціальну нараду, аби розібратися, з чиїх вказівок шкільні автобуси використовували не за призначенням, а саме - для довезення до обларади людей з районів для організації мітингу на підтримку начальника обласного управління лісомисливського господарства Олександра Кватирка. Тих, хто дав шкільний транспорт лісівникам, обіцяють притягнути до відповідальності.

«Це ситуація, яка виходить за всі рамки. Тому ми зараз вивчаємо це питання, адже так не повинно бути, це недоцільне використання транспорту. Відповідно, сьогодні на колегію ми запросили зі Старовижівського та Ратнівського районів керівників відділів освіти. Вони повинні пояснити - як так склалося, що ті шкільні автобуси займалися не безпосередньо перевезенням дітей», - коментує Плахотна.

З її слів, в усних розмовах керівники районів вже дали свої пояснення, втім, це не знімає з них відповідальності за те, що транспорт використали не за призначенням.

«Як мені усно пояснили, ратнівський автобус, який перевозить учнів у шкільному навчально-виробничому комбінаті, не був задіяний того дня, бо був вихідний, там трудове навчання. І, нібито, вони уклали договір з лісівниками щодо оренди, хоча це теж їх не виправдовує. Щодо старовижівського автобусу, то сьогодні мені в деталях мають підготувати пояснення. Попередньо казали так: вчора був конкурс для дітей у Луцьку «екскурсоводи музеїв», мовляв, туди везли 5 чи 6 дітей, і до них доєдналися лісівники. Ніби не навмисно автобус відправили заради лісівників, але питання залишається відкритим. Тому ми докладемо всіх зусиль, і ті, хто це собі дозволив, будуть покарані», - запевняє посадовець.

Нагадаємо, що 8 лютого під стінами обласної ради відбувся імпровізований пікет на підтримку скомпрометованого начальника Волинського управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка. Лісівників на нього довозили шкільними автобусами, які призначені для перевезення школярів.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ