У центрі Одеси, на Потьомкінських сходах, сьогодні понад 1,2 тис. людей у вишиванках створили «живий ланцюг» з нагоди Дня Незалежності України.

Реєстрація учасників акції розпочалася о 13.00, але для створення «ланцюга» і реєстрації всіх бажаючих знадобилося кілька годин, повідомляє УНІАН.

Присутні, незважаючи на спеку, терпляче отримували облікові бейджи з індивідуальними номерами і шикувалися на сходах.

Учасники акції вишикувалися, взявшись за руки, від пам'ятника Дюку де Рішельє, на якого наділи гігантську розшиту орнаментом сорочку, через всі Потьомкінські сходи - до морського вокзалу Одеського порту.

Дюк починав «ланцюг». Його величезна вишиванка створена відповідно до особливостей українського національного одягу Одеської області.

Горловина оформлена у вигляді коміра-стійки, орнамент виконано в синіх і коричневих тонах.

Організатори зазначили, що чисельність «ланок ланцюга» становила 1248 людей. У заході взяли участь мешканці та гості міста різного віку. Наймолодшому учаснику виповнилося пів року, найстаршому - 75.

Абсолютно всі учасники акції були у вишиванках, включаючи малолітніх дітей.

Біля підніжжя сходів люди розгорнули великий Державний прапор України.

Учасники акції виконали Гімн України разом з лідером групи «Антитіла» Тарасом Тополею, який також став «ланкою» «ланцюга».

За словами організаторів, людей могло бути набагато більше, але багато одеситів виїхали до Києва для участі в столичних заходах.

Як писав «Вголос», в окупованому Криму стелу готелю розмалювали в синьо-жовтий.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ