Про це із посиланням на інформаційне агентство «Сіньхуа» повідомляє  «Гордон».

«Відповідно до домовленостей, досягнутих між Китаєм і Росією, збройні сили КНР і РФ з 20 по 28 серпня цього року проведуть дані навчання. Маневри пройдуть в районах затоки Петра Великого, мису Клерка і в повітряному і морському просторах Японського моря», – йдеться в повідомленні агентства.

З китайської сторони в маневрах візьмуть участь сім надводних кораблів, шість вертольотів корабельного базування, п'ять літаків із незмінною геометрією крила, 21 одиниця десантної техніки. З російського боку будуть задіяні 16 надводних кораблів, два підводні човни, 10 літаків з нерухомим крилом, два вертольоти корабельного базування, дев'ять одиниць десантної техніки. З кожного боку в навчаннях задіяні по 200 морських піхотинців.

«У ході навчань будуть сформовані змішані і окремі підрозділи у складі п'яти надводних тактичних угруповань і чотирьох угруповань авіаційних військ», – йдеться у повідомленні.

Завданням навчань є відпрацювання спільної охорони морських комунікацій та операцій з висадки.

«У рамках навчань військовим морякам двох країн належить відпрацювати спільні протиповітряні, протичовнові, протикорабельні і оборонні дії. Військові також відпрацюють спільну висадку десанту», – інформує агентство.

Китайські кораблі прибудуть до Владивостока 20 серпня. Під час стоянки в порту заплановані спільні культурні та спортивні заходи, кораблі будуть відкриті для відвідувачів.

«Навчання сприяють миру і стабільності в регіоні, не спрямовані проти третіх сторін і не пов'язані з регіональною ситуацією», – підкреслює китайське інформагентство.

Перша частина навчань «Морська взаємодія-2015» пройшла з 11 по 21 травня в Середземному морі.

ІА "Вголос": НОВИНИ