У середу, 6 листопада, Європейський банк реконструкції та розвитку оприлюднив прогноз зростання економіки України у 2019 та 2020 році.

Про це повідомляє «УНН».

«На думку ЄБРР, економіка України залишилась стійкою до політичних факторів, але темп зростання буде дещо поміркованим, як і раніше. Темп зростання ВВП країни у 2019 році залишиться на рівні 3,3% (повторення результату 2018 р.) і трохи прискориться до 3,5% у 2020 році», - вказали в фінустанові.

За даними ЄБРР, впоратися Україні з тиском, який обумовлений політичними подіями та нестабільною геополітичною ситуацією, допомогли низка факторів, серед яких бурхливий розвиток будівельного сектору та потужне реальне зростання чистих доходів.

Також у ЄБРР додали, що у вересня поточного року інфляцію споживчих цін було уповільнено до 7,5% у вересні 2019 року. Такий показник все одно був вищим від цільового показника 5%, визначеного регулятором.

«Враховуючи, що на 2020-2021 роки припадає погашення державним сектором значних запозичень в іноземній валюті, нова орієнтована на реформи програма МВФ є надзвичайно важливою для підтримки очікувань інвесторів та макроекономічної стабільності», - зазначається у звіті ЄБРР «Регіональні економічні перспективи».

Нагадаємо, що НБУ покращив оцінку зростання української економіки та зберіг прогноз інфляції до 2021 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ