[media=134453,134454] 

Про це пише The Daily Mail.

Прикраса виготовлена зі скручених золотих ниток із зображенням голови тварини з рогами (антилопи чи оленя). Вчені розповіли журналістам, що це перша золота прикраса, знайдена в Єрусалимі, яка датується Елліністичним періодом (приблизно ІІІ століттям до нашої ери).

Тварина на сережці має виразні великі очі, рот та інші риси голови, також прикраса дуже високої якості. Фахівці зазначають, що сережку створили за допомогою техніки, названої філігранню, у якій золоті нитки скручуються для створення складних візерунків.

«Це перший випадок, коли хтось знаходить золоту сережку з часів Еллінізму в Єрусалимі», - заявив Юваль Гадо, керівник розкопок, професор археології Тель-Авівського університету.

За його словами, раніше археологи знаходили тільки глиняний посуд і монети, які можна було віднести до цього ж періоду. Схожі сережки були знайдені на узбережжі Середземного моря, але це дуже рідкісна знахідка для Ізраїлю.

Вчені вважають, що власником сережки була заможна жінка.

«Імовірно, власницею прикраси була або грекиня, що жила в Єрусалимі, або місцева елліністична єврейка», - йдеться в повідомленні.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ