Про це йдеться у листі, направленому 4 травня на ім'я президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія, текст якого має в розпорядженні Центр інформації про права людини.

20 євродепутатів висловлюють своє здивування ухваленими законодавчими змінами щодо е-декларування для антикорупційних активістів.

«Ми переконані, що ці нововведення, які зараз покладені на представників неурядових організацій, що займаються протидією корупції, з вимогою публікувати декларації про їхні доходи –  це непотрібний, безпрецедентний і дискримінаційний крок», - йдеться у листі європарламентаріїв.

На їхню думку, це є «проявом тиску на тих громадських активістів, які невтомно виконують надзвичайно цінну роботу щодо викриття і повідомлення про випадки корупції в Україні».

Депутати закликають негайно переглянути прийняті законодавчі зміни щодо е-декларування і засвідчити, що зусилля української влади в боротьбі з корупцією є «щирими та серйозними».

Також члени Європарламенту нагадали, що саме протест проти масової корупції на найвищому державному рівні вивів українців на Євромайдан.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ