Європейська комісія, запропонувала пом'якшити обмеження вже з наступного місяця і відкрити свої кордони для іноземних мандрівників.

Держави-члени можуть дозволити в'їзд до ЄС людям, які отримали останню рекомендовану дозу вакцини, а також тим, хто мандруватиме з країн з «хорошою епідеміологічною ситуацією», передає прес-служба Єврокомісії.

Станом на сьогодні, у світі є лише 7 країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, громадянам яких дозволено подорожувати без необхідності вакцинації.

За інформацією виконавчого органу Європейського Союзу, громадяни інших країн повинні зробити останню рекомендовану дозу вакцини не менше, ніж за 14 днів до запланованої подорожі. Також, вакцина повинна бути схваленою ЄС.

До затверджених Європейським Союзом вакцин наразі належать Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna  і Janssen / Johnson & Johnson.

Також, комісія додала, що до цього списку можуть бути додані й інші вакцини, якщо вони будуть схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Діти, які подорожують разом із щепленими батьками, повинні мати негативний ПЛР-тест на COVID-19.

Послаблення умов в'їзду до країн Євросоюзу, на думку Єврокомісії, допоможе відновити галузь туризму, яка значно постраждала від пандемії.

"Час відроджувати туристичну індустрію, а для транскордонних дружб відновлюватись - безпечно", - повідомила в Twitter президент Комісії Урсула фон дер Лейен.

ІА "Вголос": НОВИНИ