Упродовж 8-9 лютого на території західних областей України внаслідок опадів та відлиги прогнозують підвищення рівнів води у річках, що може призвести до підтоплення угідь.

Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій на своєму офіційному сайті.

Ситуація на Волині

Зокрема у ДСНС застерігають, що на рiчках басейну Прип'ятi будуть утворюватися льодовики на 0,1-0,5 м. Це може призвести до затоплення присадибних ділянок та сільськогосподарських угідь у Ратнівському районі Волинської області. Зокрема попереджають про утриманняя води на заплавах річок Прип'ять, Стохiд у Ратнiвському, Любешiвському районах Волинської областi та рiчки Стир у Зарiчнянському районі, Рiвненської областi. Тут встановлено жовтий рівень небезпеки.

Ситуація на Закарпатті

На більшості рiчок Закарпатття прогнозують пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,2 м над поточними рівнями. Щоправда підвищення відбуватиметься в межах русел, без негативних наслiдкiв. Щоправда у ДСНС попереджають про небезпеку  мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням ділянок, які знаходяться у низині. Це зокрема зумовлено засміченянм русел потiчкiв та водовiдвiдних канав.

Вихiд води на заплаву очiкується на річці Латориця у м. Мукачеве та річці Стара у с. Зняцево. 

У нижнiх течiях річки Латориця (м. Чоп) пргнозують збереження високого шару води на заплавi. Тут встановлено жовтий рiвень небезпеки.

В нижнiх течiях річки Боржава триматиметься вода на заплавi з повiльним пiдвищенням рiвня води. Прогнозують пiдтоплення шляху Шаланки – В. Комяти. У ДНС також застерігають про імовірне пiдтоплення угiдь у селах: Зарiччя, Сiльце, Камянське, В. Комяти, М. Комяти. Тут встановлено помаранчевий рiвень небезпеки.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ