Про це повідомили УНН з посиланням на прес-секретаря Державної міграційної служби України Сергія Гулька.

За його словами, під час оформлення закордонного паспорта для дитини сплачують тільки адмінпослугу та вартість бланка, що становить 340 гривень 15 копійок.

«Дитячі закордонні паспорти коштують дешевше, ніж дорослі, адже за них не потрібно сплачувати державне мито обсягом 170 гривень. Якщо документ виготовлять не терміново, протягом 20 робочих днів, то його вартість  340 гривень 15 копійок. У разі термінового виготовлення, протягом 7 робочих днів, вартість становить 435 гривень 30 копійок», – наголосив Гулько.

Закордонний паспорт на дитину можна оформити з дня її народження на 4-річний термін.

«З 16-ти років видаватимуть повноцінний закордонний паспорт, термін дії якого становитиме 10 років», – зауважив Гулько.

Також у міграційній службі нагадали про правила вивезення дитини за кордон.

«Дитина повинна мати або закордонний паспорт, або в батьків у закордонному паспорті повинен бути запис, що це їхня дитина. Проїзний дитячий документ поки що ніхто не скасовував», – пояснив Гулько.

До 14 років до дитячого закордонного паспорта не вноситимуть відбитки пальців та електронний підпис. А з 14 років біометричні дані зможуть вносити на електронний носій з дозволу батьків.

Нині, щоб виїхати за кордон з дитиною, діє паралельно дві норми. Достатньо мати запис про дитину в закордонному паспорті батьків (з травня цього року такі записи вже не вносять) або ж закордонний дитячий паспорт.

ІА "Вголос": НОВИНИ