Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

«При одержанні неправомірної вигоди трьох податківців затримали оперативники обласного Управління захисту економіки Нацполіції, УСБУ та слідчі прокуратури області», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці задокументували «схему» з вимаганням та отриманням посадовими особами неправомірної вигоди. Зокрема, встановлено, що під час перевірки діяльності суб'єкта підприємництва у вересні податківці виявили порушення, пов'язане із здійсненням госпдіяльності при реалізації підприємцем підакцизних товарів. Однак, за 8 тисяч гривень, тобто за суму, вдвічі менше штрафу, передбаченого санкцією за викритому порушення, вони погодилися не вживати будь-яких заходів, спрямованих на притягнення його до адміністративної відповідальності.

Зазначену суму вони наказали перерахувати на банківську картку, що і було зроблено підприємцем. Після отримання грошового переказу оперативники УЗЕ разом з прокуратурою і СБУ навідалися в службові кабінети податківців з обшуком.

Зараз йде розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому в прокуратурі Запорізької області по 3 ч. ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Крім того, в рамках кримінального провадження встановлено і задокументовано інші факти отримання неправомірної вигоди злочинною групою податківців шляхом перерахування на вищевказану банківську картку. Остаточна сума неправомірної вигоди буде встановлено під час досудового слідства.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ