Про це повідомляє місцевий сайт «061» з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Учора, 28 березня, Апеляційний суд Запорізької області скасував вирок Жовтневого районного суду, який винесли у грудні 2015 року. Цим вироком трьох осіб засудили за розбій і заволодіння автотранспортом.

Зазначений інцидент стався 13 березня 2013 року в селі Новопетрівка Бердянського району. Троє озброєних чоловіків у масках напали на двох жителів села й забрали їхній автомобіль. На місці злочину виявили револьвер і балаклаву.

Адвокати засуджених вважають, що справу було сфабриковано. За їхніми словами, міліція для підвищення своїх показників затримала трьох невинних і звинуватила у скоєнні розбійного нападу.

Як з'ясувалося в суді, аналізи ДНК не підтвердили причетність підозрюваних до скоєння злочину. Відбитки пальців також не належали підозрюваним. Під час судових засідань у районному суді жоден з речових доказів не було представлено і суд відмовляв адвокатам в ознайомленні з речовими доказами.

Засуджені провели в СІЗО 2 роки і 11 місяців. Третій засуджений 24-річний Олександр Михайлишин не дожив до скасування вироку і помер у СІЗО на початку 2016 року. За попередньою інформацією, смерть настала внаслідок запалення легенів і ненадання медичної допомоги.

Після скасування вироку першої інстанції справу направили в той же суд для розгляду в новому складі.

ІА "Вголос": НОВИНИ