У разі виконання всіх необхідних умов Україна може отримати транш від Міжнародного валютного фонду ще до літа цього року.

Про це сказав радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака та ексміністр економіки Тимофій Милованов в етері каналу «Україна 24».

Зокрема він сказав, що на робочому рівні досягнуть домовленостей. У відповідному документі буде вказано, що виконано і що ще потрібно виконати. Згодом цей документ подають на затвердження Ради директорів МВФ. Але вона його затверджує тільки після того, коли будуть виконані всі зазначені в ньому умови.

Милованов зазначив, що Україні потрібні не так гроші, як сам факт отримання траншу, адже на це орієнтується більшість міжнародних інвесторів.

Для отримання трашшу Україні необхідно ухвалити низку законів: про НАБУ, про Вищу раду правосуддя, про ув’язнення за брехню в деклараціях. Вони вже подані до Верховної Ради, щоправда, за них ще потрібно проголосувати.

Додатково

Нагадаємо, що місія МВФ в Україні працювала з 21 по 23 грудня 2020 року та з 11 січня по 12 лютого 2021 року, проте сторони не домовилися про виділення чергового траншу.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ