Про це сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня Військово-морських сил на морвокзалі заявив губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі, передає «Думская.net».

«Президент прийняв рішення, що Одеса стане містом базування ВМС України. Для цього треба знайти штаб базування ВМС. Ми вирішили зробити це в Будинку профспілок», – сказав він.

Ідею про розміщення в Будинку профспілок штабу ВМС озвучив в травні цього року ще колишній губернатор, але тоді це був лише один з варіантів використання будівлі.

Нагадаємо, що 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали понад 200 людей, загинули 48.

Генпрокуратура наголошує, що керівництво ГУ МВС України в Одеській області не забезпечило 2 травня 2014 року належну охорону громадського порядку в м. Одеса, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші «За єдність», з організованою групою осіб, що намагалися завадити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецької.

За вчинення службових злочинів під час цих же події 17.10.2014 до відповідальності притягнуто колишнього заступника начальника ГУ МВС України в Одеській області Д. Фучеджи, який перебуває в розшуку.

ІА "Вголос": НОВИНИ