Про це повідомляє прес-служба облради.

Зокрема, Золочів та Дрогобич стали партнерами Проекту ЄС/ПРООН МРГ у рамках компоненту розвитку міст. За цим компонентом, 14 ОСББ у Дрогобичі та 9 ОСББ у Золочеві реалізовуватимуть мікропроекти, спрямовані на підвищення енергоефективності в житловому секторі та поліпшення якості послуг для населення. Кількість мікропроектів у кожному місті залежить від їхньої вартості, однак базові умови такі: розмір внеску ЄС/ПРООН на один мікропроект не може перевищувати $12500 за курсом НБУ. Орієнтовний бюджет ЄС/ПРООН на кожне місто в 2015 році становить $62000 в гривні за курсом НБУ.

Мікропроекти реалізовуватимуть за умов спільного фінансування. При цьому фінансова участь Проекту МРГ становитиме до 50% кошторисної вартості мікропроекту, а обов’язкова фінансова участь організації громади – не менше ніж 5% вартості мікропроекту.

«Реалізація проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності в житловому секторі, а саме для ОСББ – добрий досвід наших міжнародних колег. Таке партнерство сприятиме впровадженню найкращих практик місцевого розвитку, орієнтованого на громаду, впровадженню сучасних методів і принципів муніципального управління, реформуванню відносин та підвищенню енергоефективності в житловому секторі», – зазначає заступник голови обласної ради Валерій П'ятак.

ІА "Вголос": НОВИНИ