Про це у вівторок, 6 лютого, повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«У 2017 році на військову службу за контрактом із числа громадян України, відібраних військовими комісаріатами, було прийнято 30740 осіб. Крім того, 1976 військовослужбовців строкової військової служби уклали контракти і далі хочуть проходити військову службу в бойових частинах», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що наприкінці січня військові комісаріати вперше у 2018 році відправили до навчальних центрів Збройних сил України кандидатів на військову службу за контрактом, які пройшли відбір і відповідають вимогам проходження військової служби.

«З військових комісаріатів до навчальних центрів Збройних сил України направлено більше 650 громадян України, в тому числі в навчальні центри Сухопутних військ Збройних сил України - близько 400 громадян», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, громадяни, які раніше не проходили військову службу і не приймали військову присягу, а таких більше 300 осіб, будуть приведені до військової присяги після завершення загальновійськової підготовки.

«У навчальні центри також прибувають учасники антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, які мають великий досвід у веденні бойових дій і бажають знову поповнити підрозділи бойових військових частин», - додали у прес-центрі.

При цьому більшість кандидатів на військову службу за контрактом (близько 90%) прийняли рішення проходити військову службу в бойових військових частинах сухопутної компоненти Збройних сил України.

«Кандидатам на військову службу за контрактом із числа жінок запропоновані посади в бойових військових частинах, мобільних госпіталях і окремих санітарних ротах», - йдеться в повідомленні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ