Про це повідомляють на сайті обласного управління Нацполіції.

У поліцію звернулася 42-річна місцева жителька, яка знайшла біля кладовища підозрілий пакет, в якому пізніше виявили дві гранати РГД-5 і гранату Ф-1. Під час відпрацювання правоохоронці провели обшук у 89-річного місцевого жителя, у помешканні якого виявили та вилучили цілий арсенал зброї.

«Поліцейські Люботинського відділення виявили за місцем проживання 89-річного жителя селища Пісочин гранатомет, дві міни, один запал, два накольні механізми, більш ніж 2 тис. патронів різного калібру, дев'ять гранат Ф-1 без запалу, 10 гранат РГД- 5, чотири тротилові шашки, 22 запали УЗРГМ, шість снарядів для підствольних гранатометів, п'ять магазинів АК, розібраний АК-74 і два магазини», - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, з дідусем живуть його 61-річний син і 39-річний онук, який 1,5 роки тому повернувся із зони проведення антитерористичної операції. У цей час онука немає і на телефонні дзвінки родичів не відповідає.

Вилучену зброю та боєприпаси направили на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ