Про це сьогодні, 10 липня, повідомляє департамент комунікації МВС.

До робочої групи увійшли представники МВС, Нацполіції, Державної міграційної служби, Національної академії внутрішніх справ, Офісу Ради Європи в Україні, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства культури, СБУ, КМДА, ромських громадських організацій.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук, «необхідно врегулювати прогалини в українському законодавстві та розробити відповідні алгоритми взаємодії для того, аби всі почувалися безпечно та мали рівний доступ до соціальних та адміністративних послуг».

«Ми маємо перейти від декларативних намірів до практичних дій», - наголосила Ковальчук.

Спеціаліст проекту Ради Європи з питань ромів Зола Кондур зазначила, що офіс РЄ в Україні наразі запускає проект щодо національних меншин.

«У ньому наявний ромський компонент. Він передбачає міжінституціональну співпрацю задля вирішення всіх проблемних питань, зокрема документування ромів та забезпечення безпеки в місцях компактного та стихійного проживання ромської національної меншини», - зазначила Кондур.

Як писав «Вголос», днем раніше, 1 липня, на Закарпатті цигани скоїли крадіжку у монастирі, погрожуючи ченцям ножами.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у понеділок заявив, що напад на табір ромів могла організувати РФ.

27 червня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни

ІА "Вголос": НОВИНИ