Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

На міському стадіоні розгорнцули намети ДСНС, в яких розміщено пункти обігріву, де люди можуть погрітися, отримати гарячу їжу та напої. Місцевих жителів інформують про можливість отримання технічної та питної води, гарячої їжі та можливість зарядити мобільні пристрої та негабаритну техніку.

Магазини в місті працюють лише вдень, перебоїв із постачанням продуктів харчування та засобів першої необхідності немає. Паніки немає. Проте обстріли міста не вщухають. 

Там формують списки на евакуацію, однак зголошуються на неї небагато жителів Авдіївки. Про бажання покинути місто повідомили лише 70 осіб, але звернення продовжують приймати та остаточну кількість обіцяють повідомити в середу вранці. У вівторок уже вивезли 4 людини з особливими потребами. 

Як писав Вголос, у Державній службі із надзвичайних ситуацій допускають, що евакуація із Авдіївки почнеться завтра вранці.

Нагадаємо, напередодні в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав Павло Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовані люди з особливими потребами і хворі.

В результаті ранкового обстрілу Авдіївки бойовиками був поранений мирний житель. Місто бойовики обстрілюють з важкої артилерії, обстріли не припиняються.

У понеділок, 30 січня, Авдіївка з-за обстрілу залишилася без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ