[media=141582,141583] 

У неділю, 1 квітня,  на Запоріжжі люди виявили 10 трупів безпритульник собак, які лежали поруч один із одним.  Про це повідомляє Pro.berdyansk.biz.

На місце події прибули працівники КП «Бердянскекотранс», щоб забрати тіла собак. Зараз правоохоронці проводять розслідування. Вони скерують біологічні дані тварин на медичну експертизу для встановлення причини смерті.  Імовірно, їх отруїли.

Поліцейські переконані, що вбивство тварин - справа рук догхантерів - людей, що полюють на безпритульних собак задля їх подальшого винищення.

Зазначається, що кілька місяців тому в Бердянську також вже починався вилов вуличних собак, проте тоді на працівників спеціальних служб напали так звані «захисники тварин» і пошкодили транспорт фірми з Харкова.

Заступник міського голови Бердянська Григорій Горячев повідомив, що рішення про спільну роботу або розірвання договору з комунальними службами Харкова буде схвалено після висновку поліції про напад на транспортний засіб.

Після цього інциденту у Бердянську офіційно не проводилися операції проти безпритульних собак, проте періодично з'являється інформація про умисне вбивство тварин у різних районах міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ