Про це під час прес-конференції заявив командир «Карпатської січі» Олег Куцин, передає кореспондент «Вголосу».

«У Берегові з приміщення офісу «Свободи» був зірваний та спалений український прапор. Відповідальності за це ніхто не поніс. Не було тоді й якихось гучних заяв Москаля, як зараз стосовно угорського прапора. Подумаєш, спалили державний прапор України», – сказав Олег Куцин.

Натомість у Берегові почали переслідувати українського захисника.

«Після нашої ходи у м. Берегові на нашого побратима Вовкуновича, добровольця, учасника українсько-російської війни, відкрили кримінальну справу та викликали на допит. Окрім того, нашого побратима почали переслідувати вдома. Так, вночі у його помешкання проникли невідомі люди, залишивши ввімкнений газ на плиті. Його сім'ї погрожують. Тобто ситуація навколо нього є жахливою. Ми звертались до правоохоронних органів з вимогою допомогти йому, але там не реагують», – зазначив Олег Куцин.

Як писав «Вголос», фейкова інформація про спалення угорського прапора у Берегові в проугорських ЗМІ була поширена навмисно, щоб відволікти увагу від справжніх вимог націоналістів.

Угорський прапор на приміщенні міської ради Берегова повісили ще у 2008 році за поданням тодішнього міського голови Берегова Іштвана Гайдоша.

Також угорська влада блокуватме будь-які ініціативи України, доки мовне законодавство не буде відкликано.

Українські патріоти вимагають відставки голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ