У Берліні відбулася чергова акція протесту проти рішення президента США Дональда Трампа щодо Єрусалима, - повідомляє Укрінформ.

Близько 250 демонстрантів пройшли маршем від вулиці Карла Лібкнехта до Посольства США на Парізерплац, що поряд з Бранденбурзькими воротами, з плакатами «Свободу Палестині», «Ми любимо Єрусалим». Більшість учасників - палестинці, що нині мешкають у Німеччині.

Інцидентів поліція не зафіксувала, акція пройшла мирно, на відміну від попередніх, учасники яких палили ізраїльські прапори, що викликало різке засудження з боку німецьких політиків.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення посольства США із Тель-Авіва до Єрусалима. Цим він спровокував сутички.

8 грудня Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, присвячене цьому питанню: всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і розкритикували його.

Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ