У Білорусії правоохоронці затримали російського священика в компанії повій. Його підозрюють у спробі вивезти жінок в Петербург в якості живого товару. Про це повідомила офіційний представник управління СК по Вітебській області Світлана Сахарова на своїй сторінці в Facebook.

«Вітебським міським відділом Слідчого комітету розслідується кримінальна справа за ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (замах на організацію або використання заняття проституцією або створення умов для заняття проституцією, пов'язані з вивезенням за межі держави особи для заняття проституцією) стосовно 39-річного громадянина Російської Федерації», - заявила Сахарова.

За попередньою інформацією, підставою для порушення кримінальної справи, за словами слідчого, послужили матеріали, що надійшли від працівників з протидії незаконному обігу наркотиків та торгівлі людьми ОВС Вітебська. Також Сахарова додала, що підозрюваний чоловік затриманий і зараз з ним працюють слідчі.

За даними порталу 47news, затриманий чоловік - отець Микола (Микола Кірєєв) з храму Святих Апостолів Петра і Павла у Всеволожському районі Ленінградської області.

Видання повідомляє про те, що отець Миколай виїхав з храму 2 серпня 2017 року, розповів рідним, що збирається в паломницький вояж по Московській області. Останній раз він виходив на зв'язок вдень 3 серпня, потім перестав відповідати на дзвінки.

У п'ятницю ввечері, 4 серпня, дружина отця Миколая звернулася в поліцію. Того ж дня його затримали.

Як стверджує видання, священик не був відвідувачем кубла. Оперативникам він заявив, що збирався вивезти жінок в Санкт-Петербург.

ІА "Вголос": НОВИНИ