Про це інформує Державна санітарно-епідеміологічна служба України.

За 27 січня госпіталізовано 3430 хворих, з них 1794 дитини. Серед захворілих на грип та ГРВІ є 804 медичні працівники.

«Нині можемо констатувати стабілізацію епідемічного процесу. Порівняно з даними за понеділок, кількість зареєстрованих випадків грипу та ГРВІ в Україні зменшилася майже на 6%», – зазначає т. в. о. голови Держсанепідслужби, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас.

За його словами, у більшості регіонів медики фіксують зменшення захворюваності. «Проте до епідемічного процесу підключились області, де не спостерігали значної активності раніше. Наприклад, у Харківській області за 27 січня спостерігаємо збільшення випадків захворюваності на грип та ГРВІ майже втричі», – додав Протас.

За показниками останньої доби, найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано також у Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях. Порівняно з минулими даними, захворюваність знижується у Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та м. Києві.

За 27 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 24 померлих (по 4 летальні випадки зафіксовано в Запорізькій та Київській областях, по 3 – у Донецькій та Черкаській, по 2 в місті Києві, Одеській та Сумській областях, по одному випадку – в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській областях).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17454 особи. 

ІА "Вголос": НОВИНИ