У Болгарії на одній із вулиць столиці Софії 8 січня 2018 року застрелили Петра Христова, власника компанії «Лактіма», одного з найбільших у країні виробників молочних продуктів. Про це повідомляє місцевий портал Novinite.bg, - передає РБК Україна.

За даними видання, Христов отримав вісім куль із малокаліберного пістолета в спину і помер до того, як його водій зумів доставити 49-річного бізнесмена в лікарню. Згодом у МВС Болгарії повідомили, що поліція розслідує всі можливі версії злочину, в тому числі пов'язані з бізнесом загиблого, а також можливою наявністю у вбивці особистих мотивів.

«Поки немає даних про те, що він отримував погрози», - йдеться в повідомленні.

Поліції поки не вдалося виявити нападника, незважаючи на те, що на початку 2018 року в Софії були введені підвищені заходи безпеки, пов'язані з майбутнім проведенням у столиці церемонії передачі Болгарії головування в Євросоюзі.

Повідомляється також, що вбитий Христов був близький до правлячої в Болгарії партії ГЕРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії»), в тому числі колишнього віце-прем'єра й екс-глави МВС Цвєтана Цветанова.

Нагадаємо, як раніше писав «Вголос», 1 січня 2018 року Болгарія вперше після вступу до Європейського союзу очолила Раду ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ