Про це повідомляє прес-служба управління ДФС у Київській області.

До Київської митниці ДФС було подано товаросупровідні документи та електронну митну декларацію для випуску товару «частини для мобільних телефонів сотових мереж зв'язку» у вільний обіг.

На перший погляд, всі документи були оформлені належним чином, однак митники вирішили ретельніше перевірити цю зовнішньоекономічну операцію і не помилилися.

Під час проведення митного огляду зазначених товарів виявилося, що вантаж не відповідає заявленому і дані про який були відсутні в товаросупровідних документах: у вантажних місцях замість заявленого товару знаходилися 7000 телефонних апаратів для сотових мереж зв'язку з камерою на дві SIM картки з Гонконгу.

Таким чином, декларантом не було заявлено за встановленою формою у митній декларації точні та достовірні відомості про кількість та наявність товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України. Мобільні телефони вилучено до винесення судом рішення у справі. На даний час встановлюється їх вартість.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ