Цей захід було організовано з метою утвердження християнських традицій,  сімейних цінностей, задля збереження української родини як основи міцної багатої держави.

«Хтось проводить розпіарений «марш рівності», а ми вирішили зібратися разом, щоб прославити українську сім’ю. На нашому заході були свої марші – марш подружніх пар,  які за 25 років священства обвінчав отець Ярослав Царик та дефіле маленьких майбутніх мам із ляльками. Водночас наш захід був не тільки розважальним, а й благодійним. Організовуючи його, ми прагнули допомогти дітям, які страждають від війни на сході, та сім’ям героїв-захисників. Тому кожен із гостей свята міг стати доброчинцем, волонтером, внісши свою лепту для підтримки тих, хто найбільше зазнав лиха від війни», - зазначила Ірина Сех.

У рамках свята відбувся благодійний ярмарок на підтримку родин військових, а також збір іграшок, дитячих книжок, шкільного приладдя для  діток із сиротинців, що на прифронтових територіях.

До громади міста звернувся отець Ярослав Царик. «Наш народ завжди сповідував духовні цінності. Сім’я, рід, нація, Україну - це наші найбільші цінності! Ми, українці, повинні показувати всьому світу, що традиційна християнська сім’я була, є і буде. Моя позиція щодо збереження сімейних, християнських цінностей категорична, хоча в сучасному світі вони часто піддаються руйнації та аморальному спотворенню», - зазначив священик.

Зі сцени лунали виступи співочих родин, проводилися майстер-класи, конкурси, розваги, обмін книжками, діяла фото-зона для щасливих родин. Діти охоче шикувалися в чергу до майстринь боді-арту.

Для бродівчан виступили народні артисти України Остап Стахів та Микола Блаженко, солістка оперної студії Оксана Нагай, заслужені діячі мистецтв України дует «Ріка життя» (Іванна Савченко та Ярослав Антонійчук), а також улюбленці дітей і дорослих Левко Дурко й Аеліта (заслужені артисти України Левко та Лідія Бебешки), місцеві аматорські колективи та виконавці.

На завершення відбувся своєрідний флешмоб, під час якого артисти і гості виконали пісню «Де злагода в сімействі…» з «Наталки Полтавки» Івана Котляревського.

ІА "Вголос": НОВИНИ