Про це сам націоналіст написав у Facebook .

«Сьогодні у Бродівському районному суді відбувся розгляд справи щодо організованого мною «масового» заходу під час відкриття відновленого пам'ятника польським жертвам часів Другої світової війни у Бродівському районі в урочищі Гута Пеняцька (Стаття 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Тоді в одній руці я тримав червоно-чорний прапор, а в іншій - банер із світлинами зруйнованих у Польщі українських пам'ятників та вимогою їх відновити.

Сьогодні на судове засідання у цій справі приїхали мої друзі з ГО «Сокіл» зі Львова, Тернополя та Рівного. Значна частина присутніх учасники сьогоднішньої російсько-української війни, які, як і українці у середині ХХ ст., також воювали проти наших окупантів під цим червоно-чорним прапором. Під час всього засідання друзі тримали в руках два червоно-чорних прапори.

Як на диво, ніхто до них не підійшов і не сказав: «зніміть це», як мені казали це працівники нашої поліції у Гуті Пеняцькій.

Суддя повідомила, що т.в.о. начальника Бродівського відділення поліції попередньо направив до суду лист «у якому він просить у зв'язку з необхідністю встановлення додаткових даних за фактом вчинення адміністративного правопорушення, повернути на доопрацювання адміністративний матеріал». Суд погодив», - зазначив він.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ