Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається у доповіді парламентського комітету з екологічного аудиту, щорічно британці викидають 2,5 млрд одноразових стаканів з-під кави (близько 30 тис. тонн). З цього обсягу переробляється менше ніж 0,25%, оскільки стакани виготовлені зі щільного картону з поліетиленом, який складно відокремити, тому їх не приймають для повторного використання целюлозно-паперові комбінати.

Надходження від нового податку можна буде спрямувати на створення спеціалізованих підприємств для переробки стаканів і схожого сміття.

Окрім того, комітет пропонує змусити мережі кав'ярень платити більше за утилізацію одноразових стаканів і підвищити якість написів, які інформують споживачів про вплив на довкілля.

Starbucks у п'ятницю оголосила, що у 20 точках компанії у Лондоні протягом трьох місяців діятиме пробний збір у розмірі 5 пенсів за каву з собою в одноразових стаканах. Керівництво мережі сподівається підвищити свідомість споживачів і переконати їх купувати посуд, який можна використовувати багато разів. Отримані кошти буде передано благодійним організаціям.

У грудні комітет з екологічного аудиту рекомендував уряду Великої Британії створити систему депозитних внесків за пластикові пляшки, щоб знизити кількість відходів.

ІА "Вголос": НОВИНИ