29-річний випускник Кембриджу Меттью Фалдер визнав провину по 137 звинуваченням, зокрема у справах про зґвалтування, повідомляє ВВС Україна.

Деякі з його 46 жертв прийшли до суду, щоб побачити, як його відправлять у в'язницю.

Злочинець спочатку обіцяв своїм жертвам, переважно підліткам, гроші за відео самоприниження, а пізніше починав шантажувати їх.

Своїх жертв Фалдер примушував зокрема до лизання туалетних сидінь, поїдання собачого корму і завдання собі пошкоджень.

Кадри та зображення цих дій він потім розміщував на веб-сайтах типу «hurtcore», які описуються як приховані форуми у даркнеті, де обмінюються зображеннями та відео зґвалтувань, тортур, педофілії.

В одному з записів на таких веб-сайтах Фалдер зазначив: «Радий, що ви всі насолоджуєтеся її стражданнями».

У Королівському суді Бірмінгема суддя Філіп Паркер назвав обвинуваченого «злочинцем з інтернету» з «жагою до контролю».

Він повідомив, що правопорушення Фалдера, який деякий час працював викладачем геофізики в Бірмінгемському університеті, тривали майже 10 років і ставали «все більш загрозливими».

Операція по затриманню злочинця почалася в серпні 2013 року, коли ФБР почало шукати в даркнеті сайти педофілів.

У відомстві звернули увагу на користувача, відомого як «Inthegarden», і передали дані до Національного агентства з питань злочинності (NCA).

Пізніше Фалдера пов'язали з діяльністю користувачів під нікнеймами «evilmind» та «666devil».

У червні 2017 року його затримали завдяки спільній операції спецслужб країн Європи, США, Нової Зеландії, Австралії та Ізраїлю. Незабаром Фалдер визнав, що використовував нікнейм «666devil»

«Я ніколи не бачив нічого подібного, коли хтось бажав піти настільки далеко, щоб мучити людей», - прокоментував справу педофіла представник Міністерства внутрішньої безпеки США Скотт Креб.

Деякі з жертв Фалдера розповіли, що вони відчувають себе «брудними, як вживані товари», після того як почали спілкуватися з ним.

Четверо жертв злочинця намагалися вчинити самогубства.

ІА "Вголос": НОВИНИ