Про це повідомляє Інтерфакс

Ремонт будівлі, в якій засідають парламентарії, обійдеться в 4 млрд фунтів стерлінгів і триватиме шість років. Нагляд і розподіл фінансування здійснюватиме спеціальна комісія.

Парламентарії прийняли рішення про переїзд після тригодинних дебатів, під час яких Деміан Грін, колишній заступник прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, назвав будівлю в її нинішньому стані «смертельною пасткою».

Члени Парламенту вважають, що робота по відновленню будівлі повинна початися негайно. Однак вони планують звільнити будівлю не відразу, а остаточно покинути її до 2020 року.

На час ремонту Вестмінстерського палацу парламентарії працюватимуть в іншому місці, яке поки не визначено.

Раніше неодноразово повідомлялося про те, що, за деякими оцінками, пам'ятник архітектури настільки сильно пошкоджений як зовні, так і всередині, що в нинішньому стані йому загрожує руйнування. Наразі щороку на підтримку будівлі в робочому стані витрачається близько 50 млн дол.

Будівлю парламенту було відбудовано заново на місці згорілої будівлі після пожежі в 1834 році. За свою історію вона пережила кілька повеней і пожеж. Частина кам'яного фасаду знаходиться в аварійному стані, кам'яне облицювання кришиться при дотику, а велика частина інфраструктури будівлі не ремонтувалася з 1950-х років.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ