Про це повідомляє Українська правда за даними AFP.

«Британська поліція заявляє, що знайшла «маленьку пляшку», яка містить Новічок, нервовий агент, використаний у березні проти колишнього російського агента Сергія Скріпаля та його доньки в Солсбері», - йдеться у повідомленні.

Інше агентство АР з посиланням на поліцію додає, що правоохоронці припускають, що вони знайшли пляшку, яка могла бути джерелом отруєння британської пари.

The Guardian зазначає, що поліцейські знайшли пляшку у будинку Чарлі Роулі, якому вдалося вижити після отруєння.

«У середу 11 липня у будинку Чарлі Роулі в Еймсбері була знайдена невелика пляшечка», - повідомили в поліції і додали, що пляшку передали для дослідження в лабораторію.

«Науковці підтвердили, що субстанція, яка знаходилася в пляшці, - це «Новічок», - заявили в поліції.

Тепер дослідники мають встановити, чи був «Новічок», яким отруїлася пара з Еймсбері, того ж походження, що й речовина, якою отруїли колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Також слідству належить встановити, яким чином пляшка з «Новічком» потрапила до будинку Роулі.

Раніше вчений Вил Мірзаянов, який брав участь у створенні хімічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії «Новічок», сказав, скільки речовини виробила Росія і як її синтезувати.

Як писав «Вголос», чоловік, який потрапив у лікарню після отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новічок» в Еймсбері, неподалі Солсбері, прийшов до тями.

ІА "Вголос": НОВИНИ