Про це повідомляє сайт університету.

Зелені круглі складові ялинки — це колагенові клітини, а червоні крапки — жирові клітини, які видобуті з кісткового мозку людини. Аспірантка надала колагеновим клітинам зеленого кольору за допомогою комп’ютерної корекції, адже зазвичай ці клітини мають синій відтінок.

«Я використала зелений колір колагену, тому що при застосуванні маркування зазвичай використовується речовина, яка відсвічує зеленим….Я вирішила використати саме такий колір та одночасно зробити щось святкове», — розповіла авторка «ялинки».

Аспірантка вивчає нові оптичні технології для дослідження розвитку клітин, які використовуються в регенеративній медицині.

Її робота спрямована на розвиток нового методу оцінки стовбурових клітин і регенерації з мінімальним втручанням і збитком. Існуючі методи включають в себе маркування клітин флуорофор — флуоресцентними компонентами, які «світяться» на світлі. Мура намагається використовувати ультрашвидкі лазери, які нададуть такий же результат, але з меншим втручанням.

«Головна перевага нашого методу в тому, що можна використовувати зразок стовбурової клітини, і при цьому не порушувати процес її розвитку. Крім того, новий метод не призведе до знебарвлення зображення, що часто відбувається при використанні флуоресцентних компонентів», — додала Мура.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ